Wintersporten in Lipno

Op enkele plaatsen zijn goede wintersportcentra (4-sterren) ontstaan. In het Noorden op de grens met Duitsland vindt u het bekendste skioord van Sumava: Zelezná Ruda (bij de berg Spicák, 1202 m), een prima skiareaal, waar niet alleen beginners, maar ook gevorderden aan hun trekken komen (zwarte piste). De skiarealen in het centrale deel van Sumava in de omgeving van Vimperk (Nové Hute en Zadov-Churánov) en in Zuid-Bohemen bij Lipno nad Vltavou (Kramolín) zijn wat gemakkelijker: de blauwe en rode pistes zijn vooral in trek bij families met kinderen. Al deze skigebieden zijn uitstekende uitgangspunten voor langlaufersLipnomeer met zijn meanderende vorm.

Wintersport in Tsjechië is nog steeds voordelig

Eten en drinken is in Tsjechië nog steeds goedkoop zo kunt u 's avonds al voor Euro 6,- / 10 ,- eten en het drinken van een biertje op de piste kost 20 - 25 Kc (minder dan 1 Euro). Kortom het eten en drinken tijdens uw wintersport in Tsjechië hoeft niet veel te kosten.

Ontwikkelingen van de laatste jaren in de skigebieden van Tsjechie

Tsjechië als geheel en het Reuzengebergte in het bijzonder is op het gebied van de wintersport de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren. De grotere Tsjechische wintersportplaatsen in het Reuzengebergte (waaronder Spindleruv mlyn, Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Vrchlabi, Janske Lazne en Pec pod Snezkou) hebben de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt: meer en betere (stoeltjes)liften, professioneel geprepareerde pistes, volop sneeuwkanonnen, prima skischolen met modern materiaal en moderne lesmethoden. De kinderskischolen (Kindergarten of kidspark) zijn professioneel geworden met glijliften, kinderopvang en leuke spelletjes voor de kleinere kinderen. Er zijn in verschillende skiarealen speciale snowboardparken aangelegd, die ook de veeleisende snowboarders zeker zullen bevallen.
lipno skigebied
Bij de pistes ziet men steeds vaker restaurants (met uitzicht op de pistes). Dus voor niet skiërs wordt het nu ook leuker om mee te gaan en lekker met een boek in een warm restaurant neer te strijken, terwijl toch de verrichtingen van de kinderen kunnen worden gevolgd. Maar ook de iets minder bekende skidorpen in het Reuzengebergte, zoals Cerny dul, Mlade Buky en Prkenny dul hebben een geheel eigen charme, zijn vaak minder druk, liggen in romantische dorpjes en zijn voor een familie skivakantie vaak ideaal. Ook hier heeft de tijd niet stilgestaan en zijn op verschillende plekken mooie restaurants op de piste ontworpen, sanitaire voorzieningen aangebracht, etc. Voor een wintersport / skivakantie naar de grotere skiplaatsen in het Reuzengebergte in Tsjechië kunt u desgewenst kiezen voor vervoer per pendelbus.
vakantiehuis tsjechie huis met zwembad tsjechie vakantiewoning tsjechie huis in tsjechie tsjechie huis met zwembad vakantie tsjechie wintersport tsjechie skivakantie tsjechie vakantie lipnomeer wandelen in tsjechie
Vakantiewoningtsjechië | Tuinvaas 12 | 7609 ZT Almelo | info@vakantiewoningtsjechie.nl | 06-51156318