Een vakantiehuis in tsjechie, een bijzondere tijd

Een vakantiehuis in Tsjechië is kiezen voor een grote rijkdom aan natuur, cultuur en historie! Dat is, naast het vriendelijke prijstarief, de grote aantrekkingskracht van Tsjechië. In Moravië en de Bohemen vind je veel typische houten vakantiehuizen en chalets. Een vakantiehuis in Tsjechië is vaak groen gelegen. Cultuur op een steenworp van alle vakantiehuizen!

vakantiehuis tsjechie
De rijke cultuurhistorische erfenis is terug te zien in de vele kastelen, burchten, kloosters. Bovendien zijn er twaalf plaatsen in Tsjechië door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst! Ze allemaal bezoeken in één vakantie is wellicht wat veel, maar vanuit je vakantiehuis in Tsjechië zal je ongetwijfeld een aantal mooie uitstapjes maken! Wellicht breng je een bezoek aan de historische stadskern van de hoofdstad Praag. De sprookjesachtige stad Praag ligt midden in het land, aan de Moldau. In de stad ‘van de honderd torens’ vind je een schat aan bezienswaardigheden, zoals de astronomische klok Orloj van het raadhuis, of de Praagse burcht.

Vakantiewoningen voor zomer- en wintersport!

Vanuit je vakantiehuis in Tsjechië zijn naast cultuur en historie ook voldoende sportieve activiteiten te ondernemen. Ontdek de natuur via gemarkeerde wandel- en fietspaden (vooral in het Boheemse Woud zijn er talrijke te vinden). Verder bieden verschillende rivieren en meren de mogelijkheid tot sportvisserij en watersport. Ook wintersport is goed mogelijk in het Tsjechische Reuzengebergte (Krkonose), het bekendste wintersportplaatsje is hier Spindleruv Mlyn. Sportievelingen maken dus een goede keus door een vakantiehuis in Tsjechië te kiezen.

Relaxen in je vakantiehuis of een kuuroord!

Relaxen in je vakantiehuis in Tsjechië of in een van de talrijke kuuroorden. Dankzij de aanwezigheid van natuurlijke bronnen met mineraal en thermaal water vind je rond de 30 kuuroorden verdeeld over het land. Karlovy Vary in West-Tsjechië is de belangrijkste. Veel vakantiewoningen hebben dan ook een kuurcentrum in de omgeving. Dubbel ontspannen in en in de buurt van je vakantiehuis in Tsjechië!
vakantiehuis tsjechie huis met zwembad tsjechie vakantiewoning tsjechie huis in tsjechie tsjechie huis met zwembad vakantie tsjechie wintersport tsjechie skivakantie tsjechie vakantie lipnomeer wandelen in tsjechie
Vakantiewoningtsjechië | Tuinvaas 12 | 7609 ZT Almelo | info@vakantiewoningtsjechie.nl | 06-51156318