Het modernste skigebied van Tsjechië

Lees verder »


OmgevingFrymburk aan het Lipnomeer

frymburk_okres_cesky_krumlov_400
Frymburk is op 740 m hoogte gelegen, met 1.300 inwoners, ten zuidoosten van het grote Lipno stuwmeer. Bezienswaardig is de gotische kerk uit 1277, de fontein en de schandpaal. Er zijn verschillende restaurants, winkels en sport voorzieningen aanwezig. U kunt vanaf Frymburk naar de andere kant van het Lipnomeer via een veerboot. Op 24 km afstand ligt het prachtige middeleeuwse unesco stadje Cesky Krumlov met een historische kern. De afstand tot de stad en handelscentrum Ceske Budejovice bedraagt 36 km.

 

 

 

 Uitzichtpunt Svatky Thomas


Regio informatie gevels Cesky Krumlov, kanovaren Rozemberk nad VltatouHluboká nad Vltavou Het Sumava Nationaal Park strekt zich uit over de regio’s Plzensky en Jihocesky en ligt in het Zuidwesten van het land. Het grenst aan de Duitse en Oostenrijkse grens. Vanwege de ligging in het midden van Centraal-Europa en om het feit dat de natuur en de waterbronnen voor het okto_8913_800x600_400vergrote deel behouden zijn gebleven, wordt het ‘de groene longen van Europa’ genoemd. In Nederland is het park beter bekend als het Boheemse Woud. Dit woud kan wederom sprookjesachtig genoemd. Glooiende heuvels zijn dicht bebost en herbergen oude kastelen, schilderachtige dorpjes en oude landgoederen. Door zijn verborgen meren wordt het gebied ook wel het ‘Land van Duizend Meren’ genoemd. In het gebied is een uitgebreid fietspaden netwerk aangelegd en de bewegwijzering is zeer goed. Dit maakt de Sumava tot een uitstekend fiets- en wandelgebied. Als in de winter de toppen van de hogere bergen besneeuwd zijn, tovert het gebied zich om tot een ideaal wintersportgebied waar geskied,gelanglauft en gesnowboard kan worden. Het Lipnomeer. In het Boheemse Woud, Sumava, ontspringt de rivier de Vltava (=Moldau). Stroomafwaarts komt u na 20 kilometer het kunstmatige stuwmeer van Lipno tegen. Dit meer is enorm groot. Het meet een breedte van tussen de 6 en 17 kilometer en een lengte van maar liefst 42 kilometer. Het meer is bijzonder geschikt voor de watersport, maar ook een verfrissende duik in het water of een dagje zonnebaden op het strand blijft genieten. Op diverse plaatsen is er een mogelijkheid om te windsurfen, zeilen, vissen of waterfietsen. Ook kan er gevaren worden in bootjes. De omgeving van het meer is ook zeer aantrekkelijk, onder meer voor wandel- en of fietstochten. Cesky Krumlov. Het plaatselijke kasteel is het op één na grootste kasteel van Tsjechië en bijzonder groot voor een klein stadje als Cesky Krumlov. Het gebouw omvat onder meer een barok theater en opera. In de 15e eeuw werd de St. Vitus kathedraal opgericht. De fresco’s uit dezelfde eeuw zijn nog steeds zichtbaar in deze gotische kerk. Vanuit Cesky Krumlov bestaat ook de mogelijkheid tot het maken van kano tochten over de rivier de Moldau. Cesky Krumlov is in ieder jaargetijde een aantrekkelijke plaats om te bezoeken, mede door de vele culturele activiteiten die er plaatsvinden.

kto_8445_800x600_400

Zo zijn er het gezellige Festival van oude muziek, vele tentoonstellingen en de ‘Feesten van de vijf bladerige Roos’ plaats. Met zijn ligging in het zuidoosten van Tsjechië is dit gebied ook uitermate geschikt voor een grens overstijgend uitstapje. Op iets meer dan een uur rijden vindt u de prachtige Oostenrijkse stad Linz, Europa's culturele hoofdstad van 2009. Dit is uiteraard niet zonder reden; deze mooie stad aan de Donau beschikt over een prachtig stadshart. Boven de stad torent de Heilige Maagd Maria kathedraal metershoog uit. Cultuur is onder meer terug te vinden in het Lentos Art Museum dat is gewijd aan kunst u

it de 20e en 21e eeuw, terwijl muziekliefhebbers hun hart kunnen ophalen in het Brucknerhaus. Dit muziekcentrum, dat genoemd is naar de beroemdste inwoner van de stad -Anton Bruckner- biedt u diverse concerten en opera's.

Neem alvast een voorproefje van de geweldige omgeving, klik hier om een impressie te krijgen.

vakantiehuis tsjechie huis met zwembad tsjechie vakantiewoning tsjechie huis in tsjechie tsjechie huis met zwembad vakantie tsjechie wintersport tsjechie skivakantie tsjechie vakantie lipnomeer wandelen in tsjechie
Vakantiewoningtsjechië | Tuinvaas 12 | 7609 ZT Almelo | info@vakantiewoningtsjechie.nl | 06-51156318